Skip navigatie

Ontstaan Rolbox

Ontstaan Rolbox

In je idee geloven en er een markt voor zien.

Het idee ontstond vanuit de eigen praktijk. Coen van der Vegt is timmerman en ontwerper en is vaak op diverse locaties aan het werk. Hij kwam tot de conclusie dat het constante gesjouw met gereedschap van en naar de auto eenvoudiger moest kunnen.

Op hun werkplaats in Delfgauw kwam dat ter sprake, en het verzinnen van oplossingen is de grootste hobby van de broers Van der Vegt.

Marijn van der Vegt, vroeger ook timmerman, maar nu massagetherapeut, dacht graag mee en gebruikte zijn kennis om de ROLBOX te laten voldoen aan de arbo-eisen. Dat werd het tweede sterke punt; gebruiksgemak. Zo ontwikkelde zich stap voor stap het idee dat nu ROLBOX heet.

Enthousiast en overtuigd van het ‘gat in de markt’ begonnen ze dit gezamenlijke project. Er werd gezorgd voor een eerste productie van 50 stuks om daar de markt mee op te gaan. De ervaring in de verkoop van Arjen van der Vegt, importeur en verkoper, komt nu goed van pas.

Een onverwacht aspect is dat de ROLBOX niet alleen in de bouw zijn afzet vindt, maar ook bij totaal andere doelgroepen. Van kleinkunstenaars die iedere avond een optreden hebben tot het vervoer van robotten wereldwijd. De kracht zit hem dan ook in het plezier en de creativiteit waarmee ze elke wens om weten te zetten tot een praktische toepassing.